page contents
 
 

De Studio van G-Records.

Tegenwoordig gaan 90% van alle audioproductie’s digitaal.

De Digitale Audio Worskation bied ons zoveel mogelijkheden dat de enige rem die we hebben het vermogen is van de processor van je computer.

De “vele” virtuele effecten en instrumenten die de software bied zorgt er voor dat wij producer’s niet of nauwelijks nog externe hardware gebruiken. Toch hebben deze effecten ook een nadeel. Omdat het allemaal digitaal gaat kan het in sommige gevallen kil en koud klinken en daarom proberen we de laatste 10% van een productie met analoge effecten te werken.

De analoge effecten die we dan veelal gebruiken zijn de Compressors/Limitters en de Reverb voor de zang en diverse instrumenten

Mixer en Monitoring.

Onze mixer is een Behringer DX2000 USB. Deze bied ons een extra "ingebouwde” geluidskaart en een drie band equalizer. Dit is voor ons genoeg omdat we vaak met de ingebouwde eq werken die in onze D.A.W zit. Hierin hebben de mogelijkheid het hele frequentie spectrum te bereiken en met de zweep en de Q-factor kunnen we de tonen precies af regelen. 

Als monitoring gebruiken wij de Samson Resolv Se8 actieve studio monitor. Met een minimum frequentie van 40-49 Hz en een maximum frequentie van 27-28.9 Hz geeft deze een eerlijke klank.

Dankzij de aanwezige actieve crossover worden de aangeboden frequenties optimaal verdeeld tussen woofer en tweeter. Dit resulteert in een transparant, schoon geluidsbeeld.

Microfoon.

Wij gebruiken de Samson C03 Multipatroon condensator microfoon. Dit is een groot membraan microfoon waarvan de richting gevoeligheid door middel van een schakelaar eenvoudig is in te stellen.

De verschillende patronen zijn omni, super-cardioide en figuur-8. Het omnipatroon neemt alle geluid rondom op, terwijl het super-cardioide een strak richtingsgevoelig opnamepatroon is, waarmee dus erg gericht opgenomen kan worden zonder allerlei omgevingsgeluiden. Het figuur-8 patroon neemt langs twee zijden op, ideaal om bijvoorbeeld weerkaatsingen van lange ruimtes op te nemen voor een natuurlijke reverb.

Sotfware & Plugins.


De D.A.W die wij gebruiken is Cubase Artist 9. Deze sequencer staat vol met meer dan 3000 klanken verdeeld over diverse instrumenten die ook weer te bewerken zijn met ruim zeventig effect processors. 

Daarnaast gebruiken wij de volgende plug-ins.

  • Waves Gold Bundle.
  • Waves Daimond Bundle.
  • Lexicon LPX Reverb Plug-in.
  • Lexicon MPX Reverb Plug-in.
  • Softube Mix Bundle.